Att göra sin egen sänggavel

Som snickare så är arbetet väldigt varierande. Man kan få i princip vilket uppdrag som helst. Det kan röra sig om det minsta lilla finsnickeri till en stor altan med tak. Det spelar ingen roll vad, oavsett storlek och omfattning på arbetet så är det vi snickare som fixar biffen! Eftersom att vi är människor som gillar att dela med oss av våra kunskaper så tänkte vi tipsa om hur du bygger din alldeles egen sänggavel! Det är något som vi har märkt i många svenska hem, att personer sover i sängar som står direkt mot väggen utan något skydd som helst. Det betyder att man utsätter väggarna för onödigt slitage, och ni som bor eller har bott i hyreslägenhet vet att det här är ett område som anmärkningar kommer att komma på, om ni nu inte har en sänggavel.

Lätt att göra själv

Att bygga en sänggavel är förvånansvärt lätt. För det första så är det inte speciellt mycket material som behövs köpas in. Det enda ni faktiskt behöver är en stor och ganska rejäl bit trä. Det finns många kompositmaterial som fungerar utmärkt till detta. Efter det så är det enbart måtten som ska sågas ut, och det beror på hur bred säng du har. Höjden bestämmer du alldeles själv.

Fast det räcker kanske inte med bara en planka trä, du vill väl säkert att de ska se bra ut också. Se till att då köpa det tyg som du gillar, som passar till sängen och klipp samtidigt till en skummadrass som ligger kant i kant med träbrädan. Tygets storlek behöver vara större, så att du ska kunna spänna det bakom. Väl där går du lös med häftapparaten, så har du till slut en fin sänggavel! Givetvis går det också alldeles utmärkt att lägga till diverse andra delar, som att förankra knappar, sätta dit hyllor eller borra ut för lampor. Det finns med andra ord mycket kreativt som du kan göra med sänggavlar!

conti_ergo

Om det nu skulle vara så att du varken har tid eller ork för att bygga denna gavel själv så skulle vi rekommendera att du istället tittar på vad du kan finna online. Om du exempelvis kollar på http://www.insidemobler.se/ så kommer du att se massa olika, fina sänggavlar, som inte heller är speciellt dyra. Och tar man in tid, material och arbete i beräkningen när det gäller att bygga själv, så kanske det faktiskt blir billigare att köpa en på nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *