Bilder på våra möbler

Vi bygger och renoverar möbler samtidigt som vi också har en stark närvaro på nätet. Vad innebär det? Det innebär att det finns krav på att vår fotografering håller god klass. Vi vill ju visa upp möbler som vi antingen byggt eller renoverat och då duger det inte med foto från mobiltelefon – vi vill ha lite mer klass på bilderna än så! Då krävs det också bra utrustning. Kameror i mobiltelefoner blir ju bättre och bättre, men bristen på objektiv är ett hinder, samtidigt som de också i första hand riktar sig till amatörer, och är gjorda för att hjälpa dem att ta bra bilder.

En riktig kamera krävs med andra ord, men kameran i sig är bara halva delen. Bra objektiv krävs också, och inte bara ett utan flera. Vi har en fotointresserad kille bland oss, som gått några kurser och som kommer att få hålla i det hela. Han har börjat titta efter lite vad som krävs för ett objektiv som ska användas till att fotografera möbler med här. Bland annat att vidvinkel är någonting som ska undvikas då det sällan gör att möbler ser bra ut, och det låter ju rätt så självklart. Vidvinkel är ju mer en effekt, och målet är ju att återge möblerna så exakt som möjligt, så att deras positiva egenskaper framgår tydligt.

Kamera har vi redan så nu är det objektiv som gäller. Vi har ju en lite begränsad budget vilket begränsar vårt urval lite. Men bra objektiv behöver inte kosta skjortan även om det kommer att handla om ett antal tusen kronor minst. Exakt vilket objektiv det blir är inte helt bestämt ännu, då vi fortfarande håller på att väga för och emot, pris kontra kvalitet och så vidare. Men vi vett att dett kommer att bli ett objektiv från Götaplatsens foto. Bra grejor, och pris som vi är beredda att betala (kanske inte de allra dyraste, men det visste vi sedan tidigare).

Ett objektiv vi kollar på är Canon EF 35/2,0 IS USM som verkar lovande samtidigt som det kostar under 5 000 kronor, vilket är billigt när det gäller objektiv. För den som inte vet någonting om fotografering låter det säkert som en förmögenhet. För att illustrera: Canon EF 85mm f/1.2L USM II som vi också kollar på kostar runt 20 laxar! Det är nog i högsta laget för oss, även om det är ett väldigt, väldigt utmärkt objektiv. Men lite väl dyrt för oss; för att dess styrka klart ska komma fram krävs en riktigt, riktigt duktig fotograf med lång erfarenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *