Renovering av säng

Att ge nytt liv åt gamla möbler är något vi är väldigt glada över att kunna göra. Vi är också glada att fler och fler inser möjligheterna i att renovera och reparera gamla möbler, för när vi tar tillvara på det vi har och återanvänder det gör vi också miljön en tjänst. Dessutom finns det alltid mer själ i en möbel med historia än det finns i en ny.

För ett tag sedan fick vi in en beställning där en kund ville att vi skulle renovera en säng, men det var inte vilken säng som helst. Sängen bestod av en vacker gammal kökssoffa i trä som blivit sängens huvudände och sänggavel, och resten av sängen hade helt sonika byggts på där man gjort ett försök att efterlikna soffans former och mönster. Kunden hade köpt sängen på en auktion, men var inte helt nöjd med arbetet. Det var framförallt kanterna på sängen som kunden ville åtgärda. Dessa såg ut att vara ritade efter formen på soffan, men de såg för nya ut och passade inte heller riktigt in färgmässigt.

Det här var ett väldigt intressant uppdrag för oss eftersom det handlade om att bevara det gamla samtidigt som vi byggde nytt. Att bygga nytt som ser gammalt ut är ingen nyhet, men det krävs en viss kunskap och finess för att få ett snyggt resultat. Själva soffan var också lite sliten på sina ställen, och även om det slitna ger en vacker finish på en gammal möbel bör man ändå åtgärda sådant som är på väg att gå sönder eller som kommit sig av onormalt slitage. När sängen stod klar såg den precis ut som kunden hade önskat, och även vi var väldigt nöjda med resultatet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *