Spännande uppdrag: utemöbler

bubbelpoolDe allra flesta möbler som vi bygger eller renoverar är vanliga innemöbler, men då och då får vi i uppdrag som rör utemöbler. Nyligen har vi fullgjort ett uppdrag som kändes lite extra speciellt, då kunden hade krav som vi inte stött på tidigare: möblerna skulle byggas och designas för att passa ihop med deras nyinköpta bubbelpool (för den som är intresserad, så var det en av de prisvärda bubbelpooler från Folkpool som det handlade om). Ett intressant uppdrag på flera sätt.

För det första för att utemöbler ställer krav på de material som används. Speciellt i detta fall, då de var tänkta att stå ute hela tiden under sommaren. Andra utemöbler tas ju bara ut när det är fint väder. Det gjorde att vi fick slå våra kloka skallar ihop för att kunna lösa det hela. Det samma gäller också målarfärg för de möbler som skulle målas. Fin färg, som samtidigt också är tålig. Här är det dock så att man får acceptera att möblerna kommer att slitas slitas snabbare än motsvarande innemöbler, till viss del.

Men det mest utmanande var trots allt att designa möblerna så att de passade ihop med bubbelpoolen. Det var inte en helt lätt uppgift och ingenting som vi tidigare gjort. Vad vi gjorde var att på olika sätt försöka använda material och färger som kompletterade bubbelpoolen, samtidigt som vi försökte följa dess ”linje” (den var lite runt snirklig kan man säga). Om resultatet blev bra? Tja, kunden blev nöjd och det är det viktigaste. Ett riktigt spännande uppdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *