Uppdrag: Klä om en soffa

Vi blir ofta kontaktade av kunder som vill att vi ska klä om deras möbler. För några veckor sedan fick vi just ett sådant uppdrag, men det speciella med det här uppdraget var att kunden önskade ett specifikt tyg. Vi har tyger av många olika färger och mönster, och ofta brukar kunderna hitta något som är precis vad de tänkt sig, men den här gången visade det sig att kunden ville ha soffan i samma tyg som en gammal sänggavel. Soffan, en vacker liten sak, skulle stå i sovrummet, och kunden ville att den skulle matcha sängen. Att byta tyg på sänggaveln var inte aktuellt, och det blev en rejäl utmaning för oss att hitta ett tyg som liknade det.

Vi gör alltid det vi kan för våra kunder, men ibland är det helt enkelt omöjligt. Ett gammalt tyg som inte produceras längre är svårt att få tag på. Ju äldre det är desto svårare blir det. Den här gången hade vi tur, och genom våra kontakter hittade vi till slut ett ställe som kunde tillverka det gamla tyget. De gjorde dessutom specialbehandlingar på det för att det skulle få lite patina, och när kunden såg resultatet kunde hon knappt tro sina ögon. Det såg nästan precis ut som tyget på sänggaveln, och soffan blev riktigt vacker.

Sådana här typer av specialuppdrag där man till och med tillverkar ett tyg för ändamålet är förstås inte det billigaste man kan göra, men om man har något som verkligen betyder något för en, som i den här fallet en älskad sänggavel, är det inte fel att lägga några kronor extra för att få det man vill ha. Det finns något vackert i det, och vi blir lika glada som kunden när vi lyckas med något som från början kändes ganska omöjligt. En riktig solskenshistoria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *