Vilka vi är

Om du älskar möbler lika mycket som vi gör har du hittat rätt. Vi är en grupp möbeltapetserare och hantverkare som brinner för att bygga och reparera möbler. För oss är hantverket det som betyder mest, och vi tummar aldrig på kvalitet.

Historia

Hantverkargruppen föddes när ett gäng möbeltapetserare och hantverkare gick samman för att gemensamt kunna göra det mesta av sina kunskaper och erfarenheter och på så sätt kunna nå ut till fler. Ensam är stark brukar man säga, men tillsammans kan vi göra så mycket mer. Eftersom vi alla har olika specialområden och stilar eller byggnadssätt som vi föredrar bättre än andra har vi tillsammans en stark bas där vi kan ta oss an många olika typer av uppdrag.

Det började med två personer, och i dagsläget har vi fördubblat styrkan. Vi är nu fyra personer som arbetar med det vi gillar mest – möbler! I takt med att personalstyrkan har ökat har vi också haft behov av större lokaler, och idag arbetar vi i fräscha och fina lokaler med allt man kan önska sig när det kommer till att bygga, renovera och reparera möbler. Vi har en stor verkstad och vi har också en liten butik där vi tar emot kunder och visar upp möbler ur vår egen produktion.

Vi som jobbar här

Lasse Edlund, initiativtagare och grundare till Hantverkargruppen, är en möbelälskare ända ut i fingerspetsarna. Han började sin karriär med att arbeta hos sin far som, precis som Lasse, var möbeltapetserare. Lasses favoritmöbel är sängar, och han är extra förtjust i stoppade sänggavlar.

Erik Olsson är en snickare av rang som hållit i en hammare sedan han kunde lyfta en. Han har bland annat utvecklat en säng ur vår egen produktion som blivit väldigt populär, men det hans hjärta klappar mest för är olika typer av bord – allt från sängbord till köksbord.

Lena Ek är en möbeltapetserare som brinner för soffor. Hon är en mästare på att klä om möbler, och det finns ingen som kan stoppa en soffa som Lena. Andra favoriter är fåtöljer och stoppade pallar.

Ingvar Strömberg är en hantverkare som kan det mesta om det mesta. Han tar lika glatt plats vid svarven som vid svetsen, och han har stor kunskap och erfarenhet av många olika typer av material.